Kitty Woud is een medium dat op jonge leeftijd al merkte dat ze paranormaal begaafd was. Ze vond haar helderziendheid en helderhorendheid heel vanzelfsprekend en was ervan overtuigd dat iedereen haar ervaringen deelde.

Als tiener las ze zoveel mogelijk boeken over dit onderwerp, in de hoop antwoorden te vinden op de vele vragen die hierover bij haar opkwamen. Op haar achttiende maakte ze kennis met het Spiritualisme en zag hoe een medium contact maakte met overleden personen. Toen werd haar duidelijke dat ook zij een medium was en vielen vele puzzelstukjes op hun plaats.

Vastbesloten om meer te weten te komen over het mediumschap, belandde zij een paar jaar later op het Arthur Findlay College in Stansted, Engeland, een unieke en vermaarde school waar alles wat met het Spiritualisme en mediumschap te maken heeft, wordt onderwezen. Zij volgde daar vele jaren van onderricht om haar gaven verder te ontwikkelen en te perfectioneren. Ondertussen zat ze in diverse ontwikkelingsgroepen in Nederland om de kunst van het mediumschap onder de knie te krijgen. Uiteindelijk besloot ze haar baan als lerares Engels op te zeggen om zich helemaal te kunnen wijden aan haar grote passie, het mediumschap. Ze staat nu voor een groot aantal zalen in Nederland om door middel van haar mediumschap bewijs te leveren dat het leven niet ophoudt na de stoffelijke dood. Bovendien geeft zij ook workshops om mensen te helpen in hun ontwikkeling als medium.

Een aantal jaar geleden werd ze uitgenodigd de lerarenopleiding van het Arthur Findlay College te volgen. Ze mocht versneld afstuderen en is inmiddels werkzaam daar als docent op diverse weken in het jaar en examinator van de lerarenopleiding. Kitty is ook course Organiser van The Spiritual Medium, French Week en de Intensive Mediumship Training. Ze heeft haar SNU certificaat [CSNU] voor Teaching, Speaking and Demonstrating. In 2014 werd Kitty benoemd tot eerste Nederlandse Officiant van de Spritualists’ National Union.